fredag 28 juni 2013

Skoldebatt under Pridefestivalen i Västerås

Den här veckan är det premiär för Pridefestivalen i Västerås. Torsdag, fredag och lördag (27-29/6) finns det möjlighet att besöka tälten i Regnbågstorget på Smedjegatan och lyssna på politiska debatter. Moderaterna har ett tält tillsammans med de övriga partierna inom Alliansen. Titta gärna förbi och samtala med oss över en kopp kaffe!

Idag är det en debatt med skoltema under rubriken ”Hur ser skola/fritid ut för HBTQ-ungdomar i Västerås”. Den kommer jag delta i tillsammans med bl a Ragnhild Källberg, Oppositionsråd och gruppledare för (FP) i Västerås, Andreas Porswald, Kommunalråd, (MP), Carin Lidman, Kommunalråd, ordförande i äldrenämnden (S), Vasiliki Tsouplaki, Kommunalråd, ordförande för Barn- och ungdomsnämnden (V), Vicki Skure-Eriksson, ledamot i Barn- och ungdomsnämnden (C).

Lokalen är Folkhögskolans lokaler på Smedjegatan och tiden är kl 14.00. Förhoppningsvis blir det en rolig, men viktig debatt, kring hur de politiska partierna i Västerås ser på HBTQ-ungdomars situation i skolan.

Det är även Cityfestivalen den här veckan och den pågår samma datum som Pride: 27/29-6. Där kommer Moderaterna, precis som tidigare år, ha ett tält och i år är det mittemot partiexpeditionen (Vasagatan 20 A). Där kommer vi finnas från kl 12 under dagarna tre så det är bara att komma förbi för samtal, frågor och funderingar.

Mer info om Cityfestivalen: http://www.vasterascityfestival.se/

Mer info om Västerås Pride: http://vasteraspride.wordpress.com/Inga kommentarer: