söndag 5 september 2010

Karlsgatan 2 invigd

Igår invigdes de nya museilokalerna Karlsgatan 2 av Kulturminister Lena Adehlson Liljeroth, se VLT. Det var en fantastisk dag med mycket folk och ett mycket positivt mottagande av de nya museerna. På dagen var det öppet hus mellan 11-15. På kvällen var det sedan ett trevligt mingel med ett par hundra inbjudna gäster.

Karlsgatan 2 betyder förbättrade förutsättningar för både Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum att bedriva sin verksamhet. Med de nya lokalerna står Västerås stad och Landstinget Västmanland för en betydelsefull arena. Med dessa nya förutsättningar bör möjligheterna att i olika projekt hitta sponsringssamarbeten förbättras. För visst borde det vara intressant att som företag vara med att bidra till att vi kan få konstutställningar av världsklass till Västerås!

Jag ser också fram mot att Västmanlands länsmuseum kan inviga en ordentlig kulturhistorisk basutställning där västmanlänningarna kan få ta del av vår historia på ett intressant sätt. Museerna erbjuder unika möjligheter att levande göra komplicerade och komplexa samband.

Inga kommentarer: