måndag 12 augusti 2013

Viktigt att stödja föreningsarrangemang som drar besökare till Västerås

I helgen har det varit en riktig friidrottsfest på Arosvallen i Västerås. Det har varit junior-SM i friidrott med deltagare från hela landet. Flickor och pojkar i åldrarna 17, 18, 19 och 22 har tävlat i sporter som höjdhopp, slägga, spjut och längd. Det är ett av många exempel på tävlingar och liknande som västeråsföreningar arrangerar.

Att Västerås kan dra till sig den här typen av arrangemang är ett bra betyg på våra idrottsklubbar och den idrottskultur som finns i staden. JSM är positivt för Västerås på flera sätt. Dels sportsligt då det förhoppningsvis kan inspirera flera unga att börja idrotta men även ur ett ekonomiskt perspektiv. Dels genom att deltagarna bor på hotell och andra typer av anläggningar men också de ökade intäkterna det innebär för stadens restauranger och butiker. 

Moderaterna anser att det är viktigt att staden stödjer föreningar som tar initiativ till arrangemang där flertalet deltagare kommer från utanför kommunen. En stor eloge till Västerås FK som arrangerar helgens tävlingar och förhoppningsvis kan detta fortsätta uppmuntra föreningar i vår stad att ansöka om att få arrangera idrottstävlingar med deltagare från hela landet.

För information om JSM: http://www.smfriidrott.com/tavling/jsm-2013 

Inga kommentarer: