tisdag 24 mars 2009

Guldet är hemma!

Efter åtta långa år är åter bandyguldet hemma i Västerås. Jag följde finaldramat på studenternas i lördags. Det var en fantastisk upplevelse. Med över 20000 personer på läktarna, varav tusentals västeråsare bärgade VSK hem guldet genom att besegra Edsbyn med 5-4. Det som var särskilt roligt i år var naturligtvis de många unga spelarna som har fostrats i VSK. När 5 etablerade spelare lämnade klubben inför säsongen värvade VSK endast en ny. Resten av truppen fylldes på med juniorer. Det var en långsiktig satsning som gav utdelning redan första säsongen.

I måndags uppvaktades klubben i Västerås. Inför 1000-1500 västeråsare hyllades laget i blåst och snöväder på Sigmatorget. Trots att det var aningen kylslaget fylldes torget av värme. Jag delade tillsammans med Elisabeth Unell ut en gratifikation om totalt 100000 kr till klubben. På kvällen var jag värd för en hyllningsmiddag för laget på Rocklunda restaurangen.

Jag hoppas på fler hyllningar till Västeråsidrotten under våren. Damlagen i både IVH och Rönnby Tigers spelar slutspel och kan nå långt! Om VIK dessutom skulle ta halmstrået och nå elitserien så kommer detta idrottsår ge mer än vad någon har kunnat hoppas på!

Inga kommentarer: